top of page

יציאה לעצמאות – האם יש לי את זה?

על האתגר, הריגוש והגמול שבפתיחת עסק עצמאי




אפילו אחרי 22 שנה כיזמית, אני עדיין מתרגשת מכל עסק שאני מקימה כאילו הוא הראשון. הראש רוחש רעיונות, הלב הולם והאופוריה בשיאה. בהתחלה נוטים להיחפז וכבר חושבים איפה ימוקם המשרד, מציירים את הלוגו בעיני רוחנו, ומתכננים את המוצר.


כשמחפשים בגוגל "פתיחת עסק חדש – מה צריך לדעת" מקבלים אלפי עמודים שמבטיחים את התשובה. זו לרוב מסתכמת ב-5 עד 10 צעדים, וחלק מהתוצאות אף מבטיחות תשובה בחמש דקות. כולם מדגישים את חשיבותם של תכנית עסקית, לוגו, ייעוץ, שיווק ושלל אנשי מקצוע.


למרבה ההפתעה, מעטים המאמרים שמדברים עלינו, היזמים: על הפן הרגשי, האישיותי והפיננסי של פתיחת עסק. האם יש לנו את מה שנחוץ כדי להיות בעלי עסק?


כתבות על הצלחות בן-לילה מצטלמות יפה, אבל האמת היא שמדובר בתרחיש נדיר. לרוב הסיפור לא כזה פשוט. בהרצאותיי על הרקע העסקי שלי, אני דואגת לחשוף לא מעט פרטים אישיים, ולא במקרה: בעולם ללא דחיית סיפוקים, שבו אנו רוצים שהכל יסתדר מיידית, והחיים הוירטואליים של כולם נראים מושלמים, חשוב לי להגיש את המציאות כפי שהיא: יפה אך מאתגרת, ובת-השגה עם המון אמונה ועבודה קשה.


בדקו את עצמכם. האם יש לכם:

  1. אמונה – לפתוח עסק זה להאמין בכל הלב במשהו גדול שעדיין איננו. אמונה ברעיון שלנו תסייע לנו לצלוח את עננת חוסר-הוודאות, הקרקע הלא יציבה ונקודות הקושי הרבות שעוד נפגוש לפני שנראה תוצאות.

  2. חוסן נפשי – אנו חיים בעולם שבו כולם מביעים דעה, בין אם ביקשנו מהם ובין אם לאו. חוסן נפשי יעזור לנו להתמודד עם אינסוף רעשי הרקע, האכזבות, התקלות והמתחרים המצליחים מבלי לאבד מיקוד בשירות או במוצר שלנו.

  3. יכולת נטילת סיכונים – אם הצעד/השקעה שאתם עומדים לבצע מפחיד אתכם אך לא ימוטט אתכם נפשית ופיננסית, שם אתם צריכים להיות. מחד, חובה לצאת מאזור הנוחות כי רק כך קורים דברים, ומאידך צריך להשאיר מרחב התאוששות סביר למקרה שלא תצליחו.

  4. החלטיות – בעלי עסק ניצבים מדי יום בפני אינספור החלטות גורליות. הם נדרשים להחלטיות, יכולת איסוף מידע מהיר, ניתוח עובדות וקבלת החלטות. הפתרונות לא תמיד מושלמים (ולעיתים לא קרובים לזה), אך מתן פתרונות ובחירת צעדים הם קריטיים להקמה וניהול של עסק.

  5. יכולת פיננסית – הקמת עסק דורשת זמן וצעדים ראשוניים שיבוצעו נכון. ללא היסודות הללו, במוקדם או במאוחר המבנה יתמוטט. לוקח זמן לבנות את הרעיון כראוי, לקבל ייעוץ עסקי, מיתוגי ושיווקי, ולהגיע ללקוח הראשון. ללא הכנסה קבועה, אין את האוויר הפיננסי להתמודד עם מצבי חירום וטעויות שנוגסות בתקציב. ואז נכנסים ללחץ ופורשים. חשוב לתכנן ולשמור כסף בצד לטובת תקופת בניית העסק והייעוץ, שבה לא יהיו הכנסות.


ונסיים במסר אופטימי. להיות בעל עסק זה לא קל, אבל זה כולל התרגשות אדירה והצלחות לצד הקשיים. אני עדיין מתרגשת מכל לקוח, עסק ומיזם שאני מקימה. ופה טמון הסוד: עסקו במה שאתם אוהבים, במה שגורם לכם להתעורר בבוקר עם חיוך. היו יצירתיים, העזו (המון), הקיפו את עצמכם באנשים שתורמים לכם, ואל תפחדו מתקופות לא קלות, שכן אלה הן שמוציאות מאיתנו את המיטב.


ועכשיו: מה הסיפור שלכם? כתבו לי.

info@uniqa-marketing.com









23 views
bottom of page